Křepelka japonská - Coturnix japonica

22.05.2010 21:31

Japonská křepelka byla vyšlechtěna ve 2 typech – snáškový a masný. Snáškový typ se vyznačuje vysokou produkcí vajec, masný typ je určen k produkci brojlerových křepelek, které jsou určeny ke konzumu.Dobře ošetřované křepelky jsou schopny snést za 360 dnů i více než 300 vajec o průměrné hmotnosti 10,5-12 g. Masné línie mají snůšku cca o 20% nižší, dospívají také o několik týdnů později.  https://www.krepelky.wz.cz/

V případě dalšího líhnutí je nutno zachovat poměr 1:3 a v tomto poměru sestavovat chovné skupiny. Vždy je nutné sestavovat skupinu současně, nová zvířata bývají často ostatními terorizována.Křepelky mají potlačený pud kvokavosti a mláďata nevysedí, vejce je tedy nutno svěřit líhni. Teplota nutná k vylíhnutí kuřat japonských křepelek by se měla pohybovat prvních 14.dnů v rozmezí 37,5-37,8 st.C, další 3 dny v rozmezí 37,2-37,5 st.C. Křepelky se líhnou 18.den. kroužkované holubíma kroužkama číslo 7.https://drubez.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-2/tema-125/strana-2.html